Prodaja polovnih klima uređaja

Kod nas možete kupiti polovne klime, svih jačina i različitih modela. U ponudi svakodnevno imamo preko 30 polovnih klima uređaja, koji su servisirani i čija je ispravnost proverena.

Na svakoj klimi je urađen veliki servis, koji podrazumeva:

  • rasklapanje unutrašnje jedinice,
  • skidanje maske, isparivača i turbine iz kućišta,
  • pranje pod pritiskom, i
  • dezinfikovanje svakog dela.

Svaka klima se testira na grejanju i hlađenu, meri se pritisak u sistemu i jačina izbacivanja toplog i hladnog vazduha.

Garanciju dajemo na ceo uređaj i kreće se od 6 do 12 meseci.

Klime dajemo sa montažom i bez montaže.

Cena klima zavisi od jačine, starosti i modela.

Za klime jačine od 9 i 12Btu cena se kreće od 120 do 220 eura sa montažom, a za klime jačine 18 i 24Btu cena je od 250 do 400 eura.

 

VRSTE POLOVNIH KLIMA

Polovne klime se dele na:

  • Slabo 
  • Srednje 
  • Dosta korišćene

Podela je urađjena na osnovu koliko je klima radila. Postavlja se pitanje kako prepoznati koliko sati je klima radila, kada nemamo merač za radne sate. Jedan od načina je prepoznavanja čistoće isparivača na unutrašnjoj jedinici i kondezatora na spoljnjoj jedinici. Kada je klima dosta radila na grejanju manifestuje se prljavština  u spoljnjoj jedinici u tacni, pošto se prilikom grejanja voda se stvara na kondezatoru i sliva se u tacnu. Kada je puno radila na hlađenju, njen rad se prepoznaje na isparivaču untrašnje jedinice, jer dolazi do promene boje isparivača. Klime najviše rade u server sobama, prodavnicama, marketima, gde se dešava da kime rade nekoliko godina bez prestanka. Klime u kućnim uslovima se koriste u proseku 20. do 50. radnih dana u godini, a postoje klime koje se godišnje pale samo nekoliko puta.

KAKO SE DEMONTIRA POLOVNA KLIMA?

Kada demontiramo polovnu klimu iz bilo kog razloga, premeštanja, pomeranja spoljnje jedinice ili unutrašnje jedinice treba pustiti u rad klima uređaj i to na hlađenje i sačekati da počne sa radom kompresor spoljnje jedinice. Skinemo čepove sa ventila na spoljnjoj jedinici i inbus ključem zatvaramo prvo ventil na tanjoj bakarnoj cevi. Kada zatvorimo sačekamo 30 sekundi i počinjemo sa zatvaranjem ventila sa debljom bakarnom cevi. Nakon toga, gasimo klimu koja je trebalo da radi celo vreme na hlađenju, jer takvo ćemo sačuvati gas iz klime koji će se povući u kompresor. Isključujemo klimu iz struje i raskačujemo spoljnju jedicu od unutrašnje. Skidamo spoljnju i unutrašnju jedinicu.

KAKO SE MONTIRA POLOVNA KLIMA?

Montaža polovne klime zahteva pregled postojeće instalacije na unutrašnjoj klimi, da nije došlo do savijanja bakarnih cevi, gde bi se usporio protok gasa u sistemu. Proveriti kondez crevo, da nije došlo do napuknuća ili do savijanja, što bi onemogućilo protok vode. Postojeća instalacija se može iskoristiti, a ako je kratka može da se nastavi. Dodaju se bakarne cevi istog prečnika kao što su u postojećoj instalaciji, koje se spajaju varenjem. Kada se izvrši montaža klime, veoma je bitno  izvršiti vakumiranje sistema pre puštanja gasa u sistem. To se radi pomoću vakuum pumpe i manometara, gde se izvlači vlaga i ostatak gasa u instalaciji. Vakumiranje treba da traje minum pet minuta. Kada  se pusti gas u sistem, treba proveriti pritisak u klimi da slučajno nije došlo do gubitka gasa prilikom demontaže. Klima servis Beograd preporučuje u nekim slučajevima pre puštanja gasa, da se sistem napuni azotom. Servis klime obavezno uradti po montaži.

Besplatni saveti

Sva prava rezervisana
- Copyright © 2016 EkoKlima servis Beograd

United Kingdom Bookmaker CBETTING claim Coral Bonus from link.