Demontaža klima uređaja

Često se javlja potreba za premeštanjem klima uređaja, da li iz jednog stana u drugi, u okviru stana ili samo pomeranje  unutrašnje  ili spoljnje jedinice. Klijenti nam često postavljaju pitanja, da li  se može sačuvati gas u sistemu prilikom demontaže? Odgovor je DA.

Demontažu klime počinjemo tako što klima uređaj upalimo na hlađenje  i sačekamo da  spoljnja jedinica počne sa radom. Na spoljnjoj jedinici skinemo čepove sa ventila. Mali ventil zatvorimo imbus ključem, najčešće peticom ili četvorkom. Kada smo zatvorili mali ventil sačekamo 30 sekundi i počinjemo sa zatvaranjem velikog ventila. Čim zatvorimo veliki ventil gasimo unutrašnju jedinicu i isključujemo je iz struje.

Tako je došlo do skupljanja gasa u kompresoru, i prilikom nove montaže nije potrebno puniti klimu gasom. Kada smo vratili gas u sistem odvajamo unutrašnju jedinicu od spoljnje, skidanjem holendera sa spoljnje jedinice i strujnog kabla. Spoljnju jedinicu odkačuemo od nosača, koja je vezana sa četri mašinska šarafa. Potom skidamo unutrašnju jedinicu i nosače. Obavezno je potrebno zatvoriti vrhove bakarnih cevi na unutrašnjoj jedinici sa izolir trakom i ne smemo spoljnju jedinicu da obaramo na stranu ili da je kontra okrenemo.

Demontaža (skidanje) klima uređaja u praksi možete videti na slikama ispod.

demontaza-klima-uredjaja

skidanje-klime

Delovi unutrašnje jedinice klima uređaja (slika ispod)

delovi-klima-uredjaja-unutrasnja-jedinica

 

Besplatni saveti

Sva prava rezervisana
- Copyright © 2016 EkoKlima servis Beograd

United Kingdom Bookmaker CBETTING claim Coral Bonus from link.