Grejanje na klimu

 

grejanje na klimuPored standardnog načina centralnog grejanja, koji je u većim gradovima najzastupljenijie, mnogi koji nemaju centralmo grejanje opredeljuju se za grejanje na struju.

Postavljase pitanje, da li se ,,isplati,, grejanje klima uređajem. Odgovor je ,,DA,, klima uredjaji troše manje električne energije od ostalih grejnih tela koja rade na struju.

Za 1.2KW utrošene električne električne energije klima emituje 2,5-4KW energije,podaci za klimu od 12 000Btu, količina emitovane energije zavisi od energetske klase uređaja. Klima uređaji, osim električne energije, koriste i energiju sabijenog gasa-freon.Tako dolazi do pomenutog efekta.

Kada govorimo o grejanju, obične klime mogu da rade do minus pet stepeni, do tačke smrzavanja u spoljnjoj jedinici. Prilikom kupovine klime koja će služiti za grejanje, bolje je kupiti uređaj koji nosi naziv INVERTER koji može da greju i kada je napolju minus 15 stepeni.

Karakteristika ovih uređaja  nije samo u tome što radi na nižim temperaturama, nego što potrošnja struje kod njih manja. Za razliku od klasničnih ON/OF klima, inverter tehnologija omogućava rad kompresora prema potrebi i samim tim, promenljivu potrošnju struje. Npr. klima dvanaestica trosi 1.2KW sve vreme dok ne postigne željenu temperaturu, ta potrosnja se smanjuje i do 0.8KW što prestavlja značajnu uštedu.

Kao i prilikom hladjenja, za svaki stan ili prostorije koje je potrebno grejati treba izrčunati potreban kapacitet klima uređaja. Klima dvanestica uglavnom pokriva 60m2, ali otvorenog prostora. Svaki stan se sastoji od nekoliko soba, klima jednostavno ne može u svim prostorijama da stvori jednaku temperaturu.

Besplatni saveti

Sva prava rezervisana
- Copyright © 2016 EkoKlima servis Beograd

United Kingdom Bookmaker CBETTING claim Coral Bonus from link.