Grejač za klima uređaj (Sezonska akcija)

GREJAČ ZA KLIMA UREĐAJ - Zima 2015/2016

 

 

     Najveći broj klima uređaja mogu da greju na temperaturi do -5 stepeni ( odnosi se na spoljašnu temperaturu). Izuzev inverterski klima koje mogu da rade do -20stepeni.

Koji je to glavni razlog zbog čega klime nemogu da rade ispod -5stepeni? Klime prilikom grejanja kondezuju  vodu na kondezatoru spoljne jedinice.Voda silazi niz kondezator u tacnu spoljnje jedinice i kroz otvor na tacni izlazi iz nje. Kada je temperatura ispod nule tada dolazi do zamrzavanja vode u tacni spoljnje jedinice i do brzog zaleđavanja celog kondezatora spoljnje jedinice, što prouzrokuje slabo grejanje i čestog pokušavanja klime da otopi led, tako što mesto grejanja  počne hlađenje.Tada samo dolazi do povećanja leda na kondezatoru, gde često dolazi i do nemogućnosti rada ventilatora spoljnje jedinice.

Postoji mogućnost ugradnje grejača u spoljnju jedinicu i nedozvoljavanje stvaranja leda.Grejač je  silikonski kabal dužine 7m,koji je povezan sa termostatom. Napajanje dobija iz spoljašne jedinice. Na termostatu  se reguliše kada će se uključiti grejač. Obično se  zada termostatu da se automatski grejač pali na nula stepeni, kada klima radi.Jačina grejača je  200 W (vati).

Pre nego što počnemo sa montažom grejača, moramo spoljašnu jedinicu otvoriti, skinuti prednju masku. Grejač obmotavamo oko kompresora približno četiri puta. Jedan njegov kraj ostavljamo kod kompresora. Drugi kraj pustamo u tacnu klime i pomoću silikona ga fiksiramo, gde ga provlačimo ispod i iza kondezatora. Njegov drugi kraj se završava provlačenjem kroz otvor za odvod vode iz tacne. Prvi kraj povezujemo sa termostatom,a za napajanje termostata uzimamo struju iz spoljašne jedinice. Na termostatu podešavamo,na kojoj temperaturi da se pali grejač .Najbolje je podesiti da to bude na 0 stepeni. Grejač se pali samo,kada klima radi i kada je temperatura ispod 0 stepeni. 

CENA GREJAČA SA NAŠOM MONTAŽOM (Besplatan dolazaka na teritoriji Beograda)

-ZA KLIMU 9 I 12 BTU ......................6000,00 dinara

-KLIMA 18 BTU ................................6 900,00 dinara

-klima 24 BTU...................................7 900,00dinara

 

Izgled ugrađenog grejača u klima uređaju
 silikonski grejač klime

 

Izgled zaleđenog klima uređaja koja ne poseduje grejač
 zaledjena klima

 

Besplatni saveti

Sva prava rezervisana
- Copyright © 2016 EkoKlima servis Beograd

United Kingdom Bookmaker CBETTING claim Coral Bonus from link.