Preloader
Mobilna ekipa servisera: 08:00h - 20:00h / Prodaja klima uređaja na 12 rata.

Pokretne klime

Pokretne klime imaju  prednost u odnosu na druge klime zato što mogu da se  premeštaju iz jedne prostorije u drugu u toku rada jer stoje na četri točkića. Kod pokretrnih klima sve je smešteno u jednu celinu kao kod prozorskih klima,samo je razlika što kod pokretnih klima i kompresor i ventilator i isparivač..sve se nalazi u prostoriji gde se klimatizuje.Imaju mogućnost da greju i hlade.Nemaju spoljnju jedinicu i tako nenarušavaju spoljni izgled zgrade.

Nedostatak,toplota od kompresora se izbacuje napolje kroz fleksi crevo prečnika 150mm,koje se može da rastegne do 7.m.Zbog toga pokretne klime nisu posebno tražene,jer potrebno je prosecati staklo na prozoru  ili otvor praviti u zidu za  fleksi crevo.Dosta su bučne  jer i kompresor se nalazi u prostoriji gde se klimatizuje.

Crevo kroz koje se izbacuje toplota se nalazi u prostoriji,koje često smeta.Voda koja se kondezuje prilikom hlađenja skuplja se u plastičnoj posudi,koja se nalazi sa zadnje strane klime,koju moramo prazniti svaki dan,ako klima radi ceo dan.

Jačine su 12 000Btu.Servis klima u Beogradu nemože se pohvaliti sa posedovanjem rezernih delova.Njihov servis se radi jednom godišnje,obuhvata pranje filtera,pranje isparivača.Servis klima uvek preporučuje prilikom izbora kupovine nove klime da bude split sistem,izuzev ako nepostoji mogućnost za montažom spoljnje jedinice.