Preloader
Mobilna ekipa servisera: 08:00h - 20:00h / Prodaja klima uređaja na 12 rata.

Mali i veliki servis klima uređaja

Koja je razlika između malog i velikog servisa kod klima uređaja?

Veliki servis je detaljan i podrazumeva  rasklapanje unutrašnje jedinice u celosti, vađenje turbine i pranje svih delova (spoljnja jedinica se pere pod pritiskom).

Kada je potrebno raditi veliki servis?

Veliki servis kod kućnih klima potrebno je raditi svake treće godine, a u prodavnicama, buticima, server sobama i lokalima servisiranje je neophodno svake godine. U prometnim ulicama većih gradova poput Beograda, Novog Sada i Niša, gde su klime okrenute prema ulicama, servis je potrebno raditi svake godine.

Da li kod pojedinih modela klima potrebno češće raditi servis?

Ne! Svi modeli klima LG, Midea, Galanz, Eskimo, Vox, Vivax, Tadiran… svi rade na istom principu – vazduh iz prostorije propuštaju preko isparivača unutrašnje jedinice, gde nema ubacivanja svežeg vazduha spolja. Protok vazduha kroz isparivač omogućava turbina, koja se okreće u klimi. Protok se kreće od 550m3/h do 620m3/h.

Koje su obaveze vlasnika između servisa?

Potrebno je prati filtere na unutrašnjoj jedinici. Ako se klima koristi svakodnevno, potrebno je svaki mesec prati filtere. Ako se povremeno koristi, tada je potrebno oprati ih bar četri puta godišnje.

Kako se peru filteri?

Filtere treba izvaditi, naprskati srestvom za odmašćivanje i isprati u mlakoj vodi, zatim sačekati da se osuše i vratiti u unutrašnju jedinicu.

Odgovore na sva pitanja u vezi klima uređaja možete dobiti besplatno kontaktirajući naš servis.