Preloader
Mobilna ekipa servisera: 08:00h - 20:00h / Prodaja klima uređaja na 12 rata.

Prodaja klima

Promenom klimatskih uslova u poslednjih deset godina, od kada su leta postala veoma vrela, klima uređaji su postali obavezan deo ambijenta u kome živimo i radimo.

Klima uređaj u stanu nam olakšava život i blagotvorno deluje na naše zdravlje, posebno kada se radi o deci i starijim licima.

Kod kupovine klima uređaja mora se voditi računa o više uslova koje očekujete od uređaja koji želite kupiti.Vrlo je važna površina prostorije koju želite klimatizovati,od toga zavisi kapacitet klime koja vam je potrebnna:

-za prostoriju od 50m   preporučuje se 12000 btu

-za prostoriju od 70m   preporučuje se 18000 btu

-za prostoriju od 90m   preporučuje se 24000 btu

Ove vrednosti se odnose na prostorije čija je visina do 2,60m. Za prostorije sa visokim plafonima konsultujte se sa serviserom, kome ćete poveriti montažu vašeg uređaja.

Kod odabira klima uređaja mora se voditi računa da klima koju kupite obavezno bude najmanje A energetske klase. Klime B i C energetske klase su značajno lošijeg kvaliteta i troše oko 30% više struje, od onih koji su A+ energetska klasa, tako da ćete razliku u ceni uštedeti za godinu dana na potrošnji struje.

Vrlo je važno da montažu svog klima uređaja poverite serviseru koji je ovlašćen za te poslove i klimu koju ste kupili. Zašto? Zato što  serviser koji Vam je montirao klimu , ima obavezu da u garantnom roku koji Vam daje proizvođač (2-3 godine), sve eventualne kvarove otkloni besplatno, a nakon isteka garancije proizvođača uz redovan godišnji servis, može Vam produžiti garanciju na još 5 godina.