Preloader
Mobilna ekipa servisera: 08:00h - 20:00h / Prodaja klima uređaja na 12 rata.

Zašto se radi servis klima uređaja?

Po montaži klima uređaja, vlasnici  imaju  obavezu da sami peru jednom u tri meseca filtere na unutrašnjoj jedinici, a preporuka je da jednom godišnje serviser dođe i uradi servis, a svake treće godine da se uradi  veliki  servis.

ZAŠTO JE SERVIS NA KLIMI UREĐAJU TOLIKO VAŽAN?

Važan je iz više razloga :

  • Da neutralise  bakterije, grinje i ostale mikrorganizme iz unutrašnje jedinice
  • Produžava veka klime
  • Zbog  dobijanja čistog vazduha iz klima uređaja

Ako govorimo o kućnim  klima uređajima, unutrašnja jedinica  uzima vazduh  iz prostora gde se nalazi. Mnogi misle da vazduh dolazi spolja, da ga šalje spoljašnja jedinica. Turbina koja se nalazi u unutrašnjoj jedinici se okreće u takvom smeru da svojim lopaticama uvlači vazduh sa gornje strane klime. Vazduh prelazi preko filtera i isparivača. Ako klima hladi tad je isparivac hladan i turbina će da izbacuje hladan vazduh. Kompresor hladi gas a on prolazi kroz isparivač unutrašnje jedinice i u dodiru sa vazduhom postaje vlažan. Pošto je isparivač vlažan samim tim je podložan za razvoj bakterija i grinja. To bi praktično značilo da  u kući imate leglo mikroorganizama koji se njenim radom  izbacuju u prostor u kojem  boravimo. Da bi se ostranile bakterije i grinje potrebno je uraditi servis klima uređaja.

Ako se radi  redovn servis klima uređaja produžava se vek klima uređaja. Kada klima uređaj radi,dolazi do nagomilavanje prljavština na spoljašnoj jedinici. Sam kompresor nema dovoljno hlađenje, dugotrajim radom pod opterćenjem kompresor električno pregreva ili otežano radi što dovodi do do duplo veće potrošnje struje. Urednim servisom klima uređaja ove se izbegava.

Ako se ne radi redovan servis, vazduh koji prolazi kroz klimu  dolazi u dodir sa naslagama prljavštine i buđi u klimi i vazduh koji izlazi iz klime je neprijatnog mirisa. Jedini način  da ovo sprečite je da uredno servisirate klima uređaj.