Preloader
Mobilna ekipa servisera: 08:00h - 20:00h / Prodaja klima uređaja na 12 rata.

Kada je potrebno raditi servis klima uređaja

Ako pričamo o kućnim klima uređajima koji se koriste za hlađenje i za period dogrevanja tada je servis poželjno uraditi jednom godišnje. Klima uređaje koje koristimo za hlađenje i celu zimu za grejanje potrebno je servisirati dva  puta godišnji.

Ako se servis klima uređaja radi jednom godišnje, najbolje vreme da se radi je pred početak sezone hlađenja: mesec mart, april… Ako se radi dva puta godišnj, servise je najbolje raditi: prvi put pred početak halađenja i drugi puta pre početka grejanja.

Ako pričamo o centralnim klima uređajima kod kojih se vazduh hladi Ili greje u unutrašnjoj jedinici i takav se šalje kroz kanale u prostorije, kod takvih  sistemima potrebno je raditi servis dva do četri puta godišnje. Centralne klime se koriste u restoranima, većim poslovnim prostorima, tržnim centrima. One vazduh uzimaju po principu: pola-pola. Pola iz prostora koja se hladi/greje dok drugu polovinu uzimaju spolja. Zbog toga se filteri brzo prljaju. Pri servisiranju centralnih klima filteri se  menjaju, a kod kućnih klima ne. Kod kućnih klima za filtere je dovoljno da se samo se operu i dezinfikuju.