Preloader
Mobilna ekipa servisera: 08:00h - 20:00h / Prodaja klima uređaja na 12 rata.

Popravka inverter klima uređaja

Inverter klime zauzimaju 10% od ukupnog broja klima na tržištu Srbije. U poslednjih nekoliko godina raste broj ugrađenih inverter klima. Svakako zbog pada cene klima i zbog toga što se dosta ljudi odlučuje za grejanje na inverter klime, koje mogu da greju i na dosta nižoj spoljnjoj temperaturi (do -15C). Njihova potrošnja električne energije je 30% manja od običnih klima. U zemljama Evropske Unije jedino se prodaju inverter klime. Najviše prisutnih inverter klima kod nas su marki LG, Midea, Fujitsy…

Pojavom inverter klima javlja se potreba za njihovim održavanjem i popravkom kod kojih se servisi klima uređaja ne mogu pohvaliti velikim procentom otklanjanja kvarova na licu mesta.

Najčešći kvarovi kod inverter klima?

Kvar u spoljašnjoj elektronici, neispravnost sondi, kvar motora ventilatora spoljnje jedinice. Najbolju podršku rezernih delova imaju Lg i Midea klime. Otklanjanje kvara na licu mesta teško koji servis može da uradi, već se skida unutrašnja i spoljnja elektronika i nosi se kod elektroničara. Najpoznati servis za popravku inverter klima u Beogradu je Blu Elektronik. Cena popravke se kreće od 5000,00 dinara pa naviše. Koji je kvar u pitanju možemo ustanoviti ako imamo dijagnostiku kvarova uređaja, koliko puta koja zatrepi lampica na unutrašnjoj jedinici. Klima servisi Beograda imaju mogućnost pohađanja obuke početkom svake godine kod zastupnika LG, za pravilnu montažu i brzo prepoznavanje kvarova kod inverter klima.

Za sve probleme i pitanja možete se obratiti našem servisu, jer smo u svom desetogodišnjem radu izvršili preko dve stotine popravki inverter klima.