Preloader
Mobilna ekipa servisera: 08:00h - 20:00h / Prodaja klima uređaja na 12 rata.

Popravka LG klima uređaja

Klime LG zauzimaju drugo mesto po broju  na našem tržištu. Pojavile su se među prvim klimama kod nas. Smatra se da je najbolja klima na našem tržištu prema odnosu cene i kvaliteta, i sa najboljom podrškom za rezervne delove. Po zapažanju  naseg servisa radni vek LG klima na prostoru grada Beograda je oko 10 godina.

Najčešci kvarovi kod običnih LG klima

– neispravnost startnog kondenzatora za kompresor u spoljnjoj jedinici– kod hlađenja unutrašnja jedinica radi, samo vrti unutrašnji vazduh u prostoriji, kod spoljnje jedinice radi ventilator a ne radi kompresor. Najčešće se čuje na svaki minut pokušaj kompresora da startuje. Na grejanju na unutrašnjoj jedinici otvore se krilca i upale dve zelene lampice, ne radi ventilator za izbacivanje vazduha. Na spoljnjoj jedinici radi ventilator, kompresor ne radi, gde svaki minut pokušava da startuje.

– neispravnost kondenzatora od ventilatora spoljnje jedinice – manifestuje se tako što se ventilator na spoljnjoj jedinici ne okreće ili sporo okreće. Na hlađenju klima počne da hladi, pa zatim posle nekoliko minuta počne da greje, a na grejanju  počne da greje nekoliko minuta, a potom samo vrti vazduh u prostoru.

– neispravnost kompresora – manifestuje se iskakakanjem osigurača na elektro ormanu kada treba da startuje kompresor ili ako mehanički zaglavi, te se samo čuje tup zvuk povremeni u kompresoru.

– unutrašnja jedinica ne može da se upali na daljinski – potrebno je proveriti da li dolazi 220 vol. na elektroniku. Ako dolazi struja na elektroniku tada je neispravan senzor  za prijem signala daljinskog upravljača. Može se proveriti podizanjem poklopca na unutrašnjoj jedinici i pritiskom na dugme kod senzora da se automaski upali klima bez daljinskog.

– ventilator na unutrašnjoj jedinici slabo izbacuje vazduh ili uopšte ne izbacuje – postoji mogućnost daje dosta prljav ventilator što izbacuje vazduh ili neispravan motor ventilatora ili kondezator od  motora ventilatora.

– ventilator na spoljnjoj jedinici ne radi: 

  • postoji mogućnost neispravnosti kondezatora motora ventilatora
  • sonda na unutrašnjoj jedinici neispravna – samo ako ventilator radi na hladjenju a neće na grejanju
  • unutrašnja elektronika ne pušta struju motoru ventilatora
  • neispravan sam motor ventilatora – manifestuje se izbacivanjem osigurača na elektro tabli

– klima umeso da greje hladi ili hoćemo hladjenje ona  greje-elektronika nepušta struju na cetvorokraki ventil,neispravna spulna,zaglavijo cetvoraki ventil.

– klima samo duva, neće ni da hladi ni da greje – proveriti da li rade kompresor i ventilator na spoljnjoj jedinici. Postoji mocućnost nedostatka gasa u sistemu.

– ne radi spojnja jedinica – unutrašnja jedinica ne šalje struju spoljnjoj, kvar u elektronici ili neispravne sonde na unutrašnjoj jedinici.

Ako se odlucite za kupovinu LG klima uređaja, nećete pogrešiti. Ako imate bilo koji problem sa Vašom klimom možete nas kontaktirati za besplatan  savet. Ako Vam ne možemo pomoći  preko telefona naš klima servis će brzo izaći na teren na području grada Beograda i otkloniti  kvar. Servis poseduje sve rezerne delove  za sve modele LG klima.