Preloader
Mobilna ekipa servisera: 08:00h - 20:00h / Prodaja klima uređaja na 12 rata.

Zašto zaštita od golubova?

Golubovi su ptice koje su se prilagodile uslovima života u gradskim sredinama gde ih možemo naći u velikom broju. Po svojoj prilagodljivosti slični su glodarima, pa ih ljudi često nazivaju „leteći pacovi“.

Golubovi su slični glodarima i po tome što su prenosioci zaraznih bolesti. Ptičiji izmet je vrlo agresivan. Svakom vlasniku automobila se sigurno desilo da na svom autu zatekne ptičiji izmet i pošto ga spere sa auta, uoči da je lak ispod izmeta izgubio sjaj. Ako je izmet na automobilu odležao nekoliko dana, na laku će se pojaviti i sitne rupice. U poređenju sa ovim primerom, shvatićete kolika je štetnost ptičijeg izmeta koji danima, ponekad i mesecima, stoji na spoljašnjoj jedinici Vašeg klima uređaja.


U svojoj dugogodišnjoj praksi, serviseri Eko klime su se sretali sa raznim slučajevima propadanja klima uređaja zbog ptičijeg izmeta.

Golubovi se vrlo često gnezde na spoljašnjoj jedinici klime i tada su štetni efekti još drastičniji, kao npr. lim je istrulio, grančice iz gnezda i izmet začepe saće, pregrevanje i pregorevanje kompresora itd. Osim ovih hemijsko-mehaničkih štetnosti ptičijeg izmeta , postoji još jedna koja je i najbitnija, a to je štetnost po ljudsko zdravlje. Gradske ptice se hrane ostacima hranekoju nalaze na smetlištima i u kontejnerima. Hrana u takvim uslovima je već kontaminirana raznim bakterijama i gljivicama. Hrana se u probavnom traktu ptica zadržava vrlo kratko i tako polusvarena, sa svim onim bakterijama i gljivicama, brzo će se naći u obliku izmeta na Vašoj klimi, podprozorniku, simsu, oluku, terasi, fasadi, gelenderu…

Pod uticajem spoljašnjih faktora, sunce, kiša, bakterije i gljivice bujaju, a sem toga siri se i neprijatan miris. Loš vizelni efekat je takođe veoma bitan. I pored svega navedenog, golubovi su nama drage ptice i zato postoji mehaničko-igličasta zaštita koja će ih sprečiti da sleću na površine gde su nepoželjni , a pri tome ih neće povrediti. Sve zapadnoevropske zemlje već odavno koriste mehaničku igličastu zaštitu od ptica, a posebno su zaštićene fasade kulturnih i istorijskih objekata.

U našim uslovima igličasta zaštita od golubova je skupa i većini građana nedostupna, pa je Eko klima razvila sopstveni proizvod koji je po kvalitetu i funkcionalnosti isti kao i oni u Zapadnoj Evropi, ali neuporedivo jeftiniji. Naša nova igličasta zaštita se sastoji od prohromske trake i prohromskih iglica i samo takva zaštita se koristi u Nemačkoj pokrajini, Bavarskoj, ali i u većini drugih zemalja Evrope.

Cena našeg proizvoda je sigurno najniža u našoj zemlji, a i u okruženju i iznosi 250 din. za 0,5m zaštite. Mnogima će se i ova cena učiniti visokom, ali ako se uzme u obzir da je izrađena od nerđajućeg čelika prohroma i da je za zaštitu klime potrebno 3 komada, da je prosečna cena sredstva za čišćenje oko 250 din. shvatićete da je ekonomska isplativost vrlo opravdana. Za veću količinu dogovor oko cene. Takođe i investicija u zaštitu od golubova je opravdana i kada se radi o fasadama, olucima, gelenderima itd.

Posećujte naš sajt, uskoro ćemo postaviti slike i video prezentaciju, kao i opis tehničkih karakteristika.

Za montere i distributere, kao i za kućne savete i sve druge veće porudzbine imamo posebne cene, a sve informacije možete dobiti od osobe zadužene za igličastu zaštitu od ptica, Milana Arsenovića na telefon 065/2712-596.