Preloader
Mobilna ekipa servisera: 08:00h - 20:00h / Prodaja klima uređaja na 12 rata.

Klima uređaj ne može da se upali

Često se dešava da pokušamo da upalimo klimu na daljinski, a ona ne daje nikakav signal. Prvi Vaš korak je provera ispravniosti daljinskog upravljača. Ako se na displeju daljinskog upravljača ne pojavljuje ništa, izvadite baterije stare i zamenite ih novim. Kod nekih modela daljinskih upravljača baterije se  nalaze  sa prednje strane  ispod poklopca,koji mora jače da se povuče na dole.U daljinski poželjno je staviti alkalne baterije, jer obične baterije zbog lošeg kvaliteta iscure i oštete elektroniku daljinskog. Proverite da li klima dobija napajanje struje, isključite klimu iz napona, proverite glinericom ili nekim drugim uredjajem tako što će te ga uključiti gde je klima bila uljučena.

Ako je daljinski klime ispravan i klima dobija napajanje,podignite poklopac na unutrašnjoj jedinici klime i sa desne strane imate dugme,na koje možete da automatski startujete klimu samo sa pritiskom prsta na dugme.Ako klima počne sa radom,neispravan je senzor na elektronici unutrašnje jedinice.U tom slučaju kvar Vi sami ne možete otkloniti, već morate pozvati klima servis.

Klima neće da radi i pritiskom na dugme, kvar na Vašoj klimi na elektronici, neispravnost trafoa, osigurača ili procesora. Popravku ne možete sami uraditi,već mora pozvati klima servis